Κάτι σαν Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μέρη που βρίσκονταν στη μέση του πουθενά, όπως η λίμνη Waikaremoana, γνωστή ως “η θάλασσα των κυματιστών νερών”, στη Νέα Ζηλανδία και μέχρι την ηλικία των 7 χρόνων είχα εκπαίδευση κατ’οίκον και ζούσα σε ένα από τα τρία σπίτια στη μέση ενός παρθένου δάσους. Στο πρώτο μου σχολείο ήμουν το μόνο λευκό αγόρι ανάμεσα στα ιθαγενή παιδιά Maori και τα περισσότερα καλοκαίρια μου τα περνούσα μαζί τους στα Maraes -τα κοινοτικά χωριά των ιθαγενών φυλών. Στα εικοστρία μου είχα ήδη δουλέψει με τη γη, στην κουρά προβάτων, ως υπεύθυνος χρυσορυχείου, είχα πράσινη ζώνη στο καράτε, έπαιρνα μέρος σε αγώνες motor cross, έπαιζα ντράμς, μαθήτευα στη σχολή πιλότων, είχα αποκτήσει την άδεια μου ως ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος, είχα παντρευτεί και είχα μια υπέροχη κόρη. Ήμουν κομμάτι απασχολημένος.

Εκείνη την εποχή ξεκίνησα και τις πρώτες μου συνεδρίες Rebirthing Breathwork: Σε μια μονόχωρη μικρή καλύβα, με μοναχά ένα κρεβάτι και μια εικόνα του Χριστού, στο πάρκινγκ του χειροπράκτη μου. Μιά γλυκιά ηλικιωμένη γυναίκα έκατσε κοντά μου και με καθοδήγησε στη διαδικασία.

Δεν ξαναπήγα ποτέ στον χειροπράκτη και μέχρι να ολοκληρώσω τις πρώτες δεκατέσσερις συνεδρίες Rebirthing Breathwork η ζωή μου είχε βελτιωθεί, χωρίς καν το καταλάβω. Ξαφνικά δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή από το να αλλάξω προς το καλύτερο και να αναλάβω την ευθύνη υλοποίησης των επιθυμιών μου. Μια μεγάλη αλλαγή συνέβαινε: Δομικά μοτίβα σκέψης που προδιέγραφαν περιορισμένες προοπτικές ζωής και δράσης συρρικνώνονταν, για να αναδυθούν σταδιακά πιθανότητες που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου.

Η διάγνωση μου με καρκίνο στο λαιμό ήταν όμως μακράν η βαθύτερη διαδικασία επίγνωσης που θα μπορούσα να έχω. Σαν ένα φιλικό χτύπημα υπενθύμισης, με προσκάλεσε να δω πώς εγώ ο ίδιος είχα οδηγήσει τη ζωή μου σε αυτό το σημείο: ασκώντας υπερβολική πίεση στον εαυτό μου, επιλέγοντας να μη λέω την αλήθεια μου, να μην ακούω ή να μην εκφράζώ αυτό που είχα ανάγκη. Ξέρω τώρα πως αν δεν είχα κάνει όλη αυτή τη δουλειά σε προσωπικό επίπεδο, δεν θα μπορούσα να αναλάβω την ευθύνη μου, να παραδοθώ σε αυτό που μου συνέβαινε και να το αγαπήσω. Η στιγμή που το αγάπησα, ήταν η στιγμή που θεραπεύτηκα.

Από την πρώτη μου επαφή με την τεχνική Rebirthing Breathwork το 1987, έχω δουλέψει με κάποιους από τους πρωτοπόρους Rebirthers παγκοσμίως και έχω καθοδηγήσει εκατοντάδες άτομα στη διαδικασία σύνδεσης και απελευθέρωσης των δομικών τραυμάτων τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία είχα βέβαια και την ευλογία να δουλέψω και με τα δικά μου. Έχω προσφέρει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε πολλές χώρες και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για αυτήν την ευκαιρία σύνδεσης με όλους τους δασκάλους, του μαθητές και τους πελάτες μου.

Ο Paul είναι μέλος του New Zealand Association of Breathworkers (NZAB). Ως σύλλογος επαγγελματιών με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια λειτουργίας, το NZAB ανήκει στο Natural Health Practitioners NZ, το οποίο αποτελεί τον επίσημο φορέα εποπτείας των φυσικών και παραδοσιακών θεραπευτικών τεχνικών της Νέας Ζηλανδίας. Είναι επίσης μέλος του International Breathwork Foundation  και του Australian Breathwork Association

 

Ενδεικτικές Εκπαιδεύσεις

1987 “First 14 breathwork sessions – West Port/New Zealand”

1988 “Daily personal breathing and weekly guided breathwork sessions – New Zealand”

1999 “Water Rebirthing sessions – Melbourne/Australia”

2001 “Rebirthing Breathwork Training – Melbourne/Australia”

2002 “Psychic surgery / past life regressions training – Melbourne / Australia”

2003 – 2009 “India Quest 15-day Rebirthing Breathwork training under Sondra Ray – Hairakhan/India”

2003 “Reiki Level 1 – Melbourne / Australia”

2004 “Reiki Level 2 – Melbourne / Australia”

2005 “Sound Therapy workshop – Byron Bay/Australia”

2005 “Rebirthing Breathwork Training under Sondra Ray – Melbourne/ Australia”

2006 “School of massage, VCAS – Melbourne / Australia”

2008 “Holistic Counselling Diploma, Australian Alternative Therapies Association – Sydney / Australia”

2006 “Energy Work Training – Byron Bay / Australia”

2009 “International Breathwork Foundation Conference – Mexico”

2009 “Money and You – Kuala Lumpur/Malaysia”

2012 “Reiki Master – Melbourne / Australia”

2013 – 2016 “New Zealand Association of Breathworkers Conference / Workshops – Waiheke/New Zealand”

2014 “Diploma in Psychology, L5, Open Polytechnic – Auckland/New Zealand”

2015 “Sound Therapy Training – Auckland / New Zealand”

2015 “Money and you / Logistic Team – Auckland / New Zealand”

2016 “A course in miracles – Auckland/New Zealand”

2018 “South / West / North Direction: The Medicine Wheel” – Athens / Greece

Μέλος των: