ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Η πρακτική του Breathwork κατατάσσεται στις λεγόμενες συμπληρωματικές θεραπείες σωματικής και ψυχικής υγείας. Ως τέτοια, αποτελεί αναγνωρισμένη τεχνική ψυχοθεραπείας σε Ευρώπη και Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία.

Πώς εξασκώ εγώ τη συγκεκριμένη πρακτική; Συνδυάζοντας τις σπουδές μου στην Ψυχολογία με την 30ετή μου εκπαίδευση και πείρα στο Breathwork.

Κάθε συνεδρία περιλαμβάνει δύο συγκοινωνούντα μέρη: αυτό του αναστοχασμού/επεξεργασίας και εκείνο της αναπνοής. Η πρώτη συνεδρία ενδέχεται να διαρκέσει έως και 2 ½ ώρες, ενώ οι συνεδρίες που θα ακολουθήσουν θα έχουν διάρκεια 2 περίπου ωρών.

Στην πρώτη ώρα της συνεδρίας, στόχος μας είναι να φέρουμε στην επιφάνεια τις ασυνείδητες αρνητικές σκέψεις που συνδέονται με κάποιο θέμα που σας απασχολεί. Σ’ αυτό το σημείο, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε όλα αυτά που δεν ξέρετε…ότι δεν ξέρετε για τον εαυτό σας! Με άλλα λόγια, το πρώτο μέρος της συνεδρίας είναι αφιερωμένο στο να σας συνδέσει με τις βασικές, πυρηνικές σας σκέψεις και τα αντίστοιχα συναισθήματα, έτσι ώστε να μπορέσετε να τα επεξεργαστείτε μέσω της αναπνοής σας, να αναγνωρίσετε πως μορφοποιούνται στο σώμα σας -την ένταση που ενδεχομένως ενέχουν- και, εν συνεχεία, να τα απελευθερώσετε συνειδητά.

Στο Breathwork, το άτομο αναπνέει με έναν τρόπο πιο γρήγορο και πιο βαθύ από τον συνηθισμένο, σε μία κυκλική ακολουθία που δεν αφήνει παύσεις μεταξύ αναπνοών, μεταξύ εισπνοών και εκπνοών. Το συγκεκριμένο αναπνευστικό μοτίβο περιγράφεται συνήθως από τον όρο Συνειδητή Συνδεδεμένη Αναπνοή (Conscious Connected Breathing). Οι δύο κυριότερες αλλαγές που βιώνει το σώμα χάρη σ’ αυτό είναι: η πλήρωση με οξυγόνο και η αποβολή τοξινών. Σε συναισθηματικό επίπεδο, η Συνειδητή Συνδεδεμένη Αναπνοή σάς βοηθά να αποκτήσετε επίγνωση αισθήσεων, συναισθημάτων, ασυνείδητων σκέψεων και αναμνήσεων, που είναι όλα τους πολλαπλώς και βαθιά αλληλένδετα.

Ο Sogyal Rinpoche μας προτρέπει να καλωσορίζουμε το κάθε τι που μπορεί να ανασύρεται στην επιφάνεια, με όσο μεγαλύτερη ανεκτικότητα, δεκτικότητα και γενναιοδωρία διαθέτουμε: Αποδεχόμενες/οι οτιδήποτε ανακύπτει κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, χωρίς κριτική, χωρίς να θεωρούμε ότι κάτι είναι «σωστό» ενώ κάτι άλλο είναι «λάθος» – αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αυτό το κάτι μπλοκαρίστηκε μέσα στο σύστημα μας, εξ αρχής. Συνεχίζοντας νηφάλια την αναπνοή μας, παρακάμπτοντας τις αντιστάσεις μας, συνδεόμαστε με και απελευθερώνουμε τη συσσωρευμένη συναισθηματική ενέργεια και αφομοιώνουμε με ηρεμία όλα όσα συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας.

Αφού ολοκληρώσουμε το κομμάτι των αναπνοών, προχωρούμε στην αποδόμηση όλων των θεμάτων που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Σ’ αυτό το μέρος, έχετε τη δυνατότητα να αφομοιώσετε περαιτέρω την εμπειρία σας, τις όποιες συνειδητοποιήσεις σας, καθώς και να λάβετε καθοδήγηση για το πώς μπορείτε να τις ενσωματώσετε στη ζωή σας.

Ειλικρινά πιστεύω ότι το Breathwork είναι μια ολιστική προσέγγιση με θεαματικά αποτελέσματα για όσες/όσους επιθυμούν να εναρμονίσουν το σώμα με το μυαλό και την ψυχή τους.

Τι να περιμένετε από μια συνεδρία Breathwork;
Κάθε συνεδρία breathwork είναι διαφορετική. Μερικές μάς γεμίζουν μ’ ένα αίσθημα ανάτασης και ευεξίας, άλλες μπορεί να ενεργοποιήσουν κάποιο παλιό μας τραύμα, ενώ ίσως υπάρξουν και κάποιες, στις οποίες απλά θα φορτίσουμε το σύστημά μας με μπόλικο οξυγόνο. Είναι όλες υπέροχες!
Τι ενδέχεται να βιώσετε μέσα από τη διαδικασία του breathwork:
 Αίσθημα μουδιάσματος στα χέρια και τα πόδια εξαιτίας της αυξημένης οξυγόνωσης
 Αίσθημα κόπωσης ή, αντίθετα, αναζωογόνησης, λόγω της συνεχούς ενεργητικής αναπνοής
 Έντονα συναισθήματα
 Αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης και ηρεμίας
 Υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας
 Νοητική αντίσταση στην εγκατάλειψη του ελέγχου και τη βαθιά χαλάρωση