“Όσο και να προσπαθώ, δεν τα καταφέρνω.”

Αν το να αφήνουμε (letting go) ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις είναι τόσο σημαντικό γιατί δεν το κάνουμε; Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο ή μήπως δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο;

“Απλώς προχώρα!”

Άλλο όμως να το λέμε και άλλο να το κάνουμε. Συχνά, η ανάμνηση μιας κατάστασης εξακολουθεί να μας χτυπά μέχρι το μεδούλι, ανεξάρτητα από τις προθέσεις μας. Κάτι που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη διαδικασία του αφήματος σαν κάτι ακόμα που πρέπει να κάνουν.

Η εμπειρία μου όμως μου λέει ότι στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση.

Ας φανταστούμε ότι κρατάμε μια πέτρα με το ένα χέρι. Το κράτημα απαιτεί προσπάθεια, που κρατά τους μύες του χεριού μας σφιχτούς. Για να αφήσουμε την πέτρα, χαλαρώνουμε τους μύες μας και απελευθερώνουμε τη λαβή μας. Σταματάμε να την κρατάμε, χαλαρώνουμε τους μύες μας και το “άφημα” συμβαίνει. Κάπως παρόμοια λειτουργεί και το μυαλό.

Εδώ, η λαβή που πρέπει να απελευθερώσουμε είναι διανοητική – και το άφημα δεν περιλαμβάνει ένα απτό αντικείμενο αλλά ένα άυλο: μια πεποίθηση, μια προσδοκία, μια κρίση. Αντίστοιχα, λοιπόν, θα χρειαστεί να αφήσουμε το μυαλό μας να χαλαρώσει.

Πως γίνεται αυτό; Η αναπνοή είναι ένας περίφημος τρόπος.

Αναπνέοντας συνειδητά και συνδεδεμένα μπαίνουμε σε μια ελαφρώς διαφορετική κατάσταση συνειδητότητας, η οποία με τη σειρά της δημιουργεί εκείνες τις εσωτερικές συνθήκες που επιτρέπουν το άφημα. Σε αντίθεση με όλες τις ενεργές θεραπευτικές πρακτικές, η αναπνοή έχει την ακατανίκητη μαγεία της εκπνοής: αυτόν τον εγγενή μηχανισμό που προάγει το άφημα, την χαλάρωση και την ανακούφιση με τον πιο φυσικό τρόπο. Είναι βίωμα δικό μας και το βλέπουμε να συμβαίνει συνέχεια στις ανοιχτές μας συναντήσεις, στα σεμινάρια και στις ατομικές συνεδρίες.

#breathworktraining #breathwork #breathe #BreathingTogether #lettinggo #forgiveness #exhale

Αν επιθυμείτε απλά να αφήσετε ό,τι έχετε μέσα μας που σας βαραίνει, χρησιμοποιώντας τον πιο δυνατό και φυσικό τρόπο, οι εγγραφές για την ερχόμενη εκπαίδευση Breathwork έχουν ανοίξει

Δηλώστε συμμετοχή στις ανοιχτές συναντήσεις που πραγματοποιούνται τις Κυριακές και πάρτε μια γεύση… ή επικοινωνήστε για μια ατομική συνεδρία.

Share this post