Έχω ζήσει κάποια τρομακτικά πράγματα στη ζωή μου, κάποια από τα οποία έχουν συμβεί στην πραγματικότητα!

“I’ve lived through some terrible things in my life, some of which actually happened” Mark Twain.

Ακούμε ξανά και ξανά την αναγκαιότητα για παρουσία στη στιγμή, για την δύναμη του Τώρα, και ταυτόχρονα είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης το να είμαστε σε επιφυλακή για το τι θα συμβεί, για το τι μπορεί να πάει στραβά, για το πως θα το προλάβουμε, για το πως θα το ελέγξουμε.

Και έτσι ζούμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας μέσα στο μυαλό μας, σε υποθετικούς φόβους, στα χειρότερα δυνατά σενάρια, τα οποία, όπως λέει και ο Μάρκ Τουέιν, δεν συμβαίνουν ποτέ! Με τη σειρά του, αυτό, εντυπώνεται στο προσωπικό και συλλογικός νευρικό μας σύστημα.

Ο φόβος που δεν βιώνεται, γίνεται τοξικότητα. Ο φόβος που αποφεύγεται, που γίνεται φαγητό, σεξ, netflix, γυμναστική γίνεται νεύρωση, πάθηση, επιθετικότητα, ζωή χωρίς νόημα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε κατασκευαστεί για να νιώθουμε φόβο και όλοι έχουμε ένα τραύμα που μας εμποδίζει να νιώσουμε τον φόβο για αυτό που είναι: μια αίσθηση.

Έχοντας δοκιμάσει πολλές τεχνικές, για εμάς, η αναπνοή είναι ο πιο απαλός και φυσικός τρόπος να διερευνήσουμε τις αισθήσεις μας, τις πιο ζόρικες, αυτές που αποφεύγουμε, αυτές που δεν έχουμε προσεγγίσει ποτέ, αλλά και αυτές που θέλουμε πολύ να νιώσουμε και που έχουμε ξεχάσει (βλ. απόλαυση)

#breathwork #fear #sensations #breathworktraining #pleasure #ατομικές συνεδρίες #σεμινάριο breathwork #εκπαίδευση breathwork #ανοιχτές συναντήσεις

Αν επιθυμείς να διερευνήσεις τις δικές σου, να μάθεις να νιώθεις τις ζόρικες αντί να τις αποφεύγεις, αλλά και να δημιουργήσεις χώρο για να νιώσεις αυτές που θέλεις,

~ έλα να αναπνεύσουμε παρέα σε μια ατομική συνεδρία

~ κλείσε τη θέση σου σε μία από τις ανοιχτές συναντήσεις που ξεκινούν τον φθινόπωρο. Τι από τώρα; Ναι, οι θέσεις είναι περιορισμένες….

~ βούτα στα βαθιά, συμμετέχοντας σε μία από τις ερχόμενες εκπαιδεύσεις Breathwork σε Χανιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα https://breathwork.gr/ekpedeusi/pure-awareness-epipedo-1/

Share this post