Μία από τις πιο αγαπημένες τεχνικές συναισθηματικής ρύθμισης

Με τα χρόνια, έχουμε δοκιμάσει πολλές τεχνικές συναισθηματικής ρύθμισης: την άσκηση, την εστίαση σε δραστηριότητες που μας φέρνουν ευχαρίστηση, την επίλυση του προβλήματος, τις αναπνευστικές πρακτικές χαλάρωσης κλπ.

Το Breathwork όμως μας έχει βοηθήσει πολύ – μα πάρα πολύ ομως – να εξασκηθούμε σε μια τεχνική που λειτουργεί πραγματικά πολύ απελευθερωτικά: στο βίωμα των “αρνητικών”, των ζόρικων συναισθημάτων χωρίς επίκριση. Και αυτό είναι ένα από τα μέγιστα ωφέλη που αποκομίζει κάποι@ που ασχολείται με το Breathwork. Να μπορεί να “μείνει”, να “καθίσει” αναπνέοντας, ακόμα και με τις πιο δύσκολες αισθήσεις, ακόμα και με τα πιο βαριά συναισθήματα, χωρίς να προσθέτει στην εμπειρία τ@ ερμηνείες, ιστορίες και σκέψεις. Όταν αυτή η δυνατότητα του νευρικού συστήματος αυξάνεται, όταν με άλλα λόγια το παράθυρο ανοχής μας μεγαλώνει, τότε είναι σαν αποκτούμε δυνάμεις υπερ-ήρωα. Έχοντας αυτήν την δυνατότητα παύουμε σταδιακά να αντιδρούμε τόσο σπασμωδικά στα “ζόρικα” και να προβαίνουμε σε άλλες παρηγορητικές τεχνικές όπως το φαγητό, τα σόσιαλ, οι ουσίες.

#breathwork #emotionalregulation

Αν έχεις δοκιμάσει και εσύ διάφορα, και θέλεις απλά να μπορείς να αντέξεις τα ζόρικα συναισθήματα χωρίς πανικό ή χωρίς να διαιωνίζεις συνήθειες που μακροπρόθεσμα δεν είναι τόσο ωφέλιμες

~ έλα να αναπνεύσουμε παρέα σε μια ατομική συνεδρία

~ κλείσε τη θέση σε μία από τις ανοιχτές συναντήσεις που ξεκινούν τον φθινόπωρο. Τι από τώρα; Ναι, οι θέσεις είναι περιορισμένες….

~ βούτα στα βαθιά, συμμετέχοντας σε μία από τις ερχόμενες εκπαιδεύσεις Breathwork σε Χανιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Share this post