Τελειώνουν οι διακοπές και αρχίζει η ανησυχία;

Παρατηρείς ότι όσο πλησιάζει η ώρα της επιστροφής στην κανονικότητά σου, τόσο αυξάνεται η ανησυχία σου;

Μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι όταν ανησυχείς, είσαι παραγωγικ@ και ότι αυτή η διαδικασία θα σε οδηγήσει σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Η ανησυχία όμως είναι χρήσιμη μόνο εάν σε οδηγεί στο να αναλάβεις δράση ή να λύσεις ένα πρόβλημα. Η χρόνια ή γενικευμένη ανησυχία δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Αντιθέτως δυσκολεύει την ζωή σου σε όλα τα επίπεδα, προκαλώντας έντονο συναισθηματικό πόνο.

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να αρχίζει να ανησυχεί για ένα σενάριο “τι θα γίνει αν…”, θα σου προτείναμε: ~ να στρέψεις την επίγνωση σου στην αναπνοή σου, παρατηρώντας την αίσθηση που σου αφήνει όπως εισέρχεται και εξέρχεται από τα ρουθούνια σου.

Αναπνέοντας από την μύτη και στην περιοχή της κοιλιάς, σιγά σιγά βοηθάς το νευρικό σου σύστημα να φύγει από τον φόβο και να μετατοπιστεί στην ασφάλεια. ~ και αναρωτήσου: υπάρχει κάτι που πραγματικά μπορείς να κάνεις για αυτό που σε ανησυχεί;

Είναι μέσα στον έλεγχο σου; Αν είναι, αφιέρωσε χρόνο ώστε να βρεις μια λύση. Αν όχι, έχε κατά νου ότι ο χρόνος που θα αφιερώσεις θα είναι κατά πάσα πιθανότητα χαμένος. Κάνε την επιστροφή σου μέρος του ταξιδιού και όχι μέρος της τιμωρίας.

#breathwork #worry #ανησυχία #isitworthit

Αν επιθυμείς να μάθεις να χρησιμοποιείς την αναπνοή σου ως σύμμαχο στην ανησυχία και στο άγχος ~ ρώτησέ μας για μία ατομική συνεδρία ~ follow us

Share this post