Το πένθος είναι η δουλειά που χρειάζεται να κάνει ο καινούργιος μου εαυτός.

Μετά τον θάνατο του συντρόφου μου, ένιωθα ότι ο κόσμος με πίεζε να στρέψω την προσοχή μου από το πένθος στην ζωή – αλλά μου ήταν αδύνατο. Όταν έχασε ο σύντροφος μου τη ζωή του, έχασα και εγώ την δική μου. Ο άνθρωπος που ήμουν μέχρι τότε, δεν υπήρχε πια. Ένας άλλος – άγνωστος – έπαιρνε την θέση του. Αυτός ο καινούργιος εαυτός γεννιόταν μέσα από το πένθος και αυτή ήταν η δουλειά που χρειαζόταν να κάνει.

Η εμπειρία απώλειας κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική, όλες όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή: την διαδικασία επαναπροσδιορισμού. Με άλλα λόγια την εύρεση, αποδοχή και ευχαρίστηση με ένα καινούργιο εαυτό που προκύπτει μετά από ένα γεγονός που αλλάζει τα πάντα.

Η Κ. ξέκινησε το Breathwork γιατί όπως είπε “ήθελα να συμπεριλάβω λίγο και το σώμα μου σε αυτήν την διαδικασία. Να το βοηθήσω να αλαφρύνει λίγο”. Και είναι πια εμφανές ότι η επιλογή της ήταν το κομματάκι που έλειπε από το παζλ…

#breathwork #breathworktraining #grief

Αν επιθυμείς να συμπεριλάβεις το σώμα σου σε οποιαδήποτε διαδικασία βρίσκεσαι, ώστε να το αλαφρύνεις λίγο ή και πολύ,

~ έλα να αναπνεύσουμε παρέα σε μια ατομική συνεδρία

~ κλείσε τη θέση σου σε μία από τις ανοιχτές συναντήσεις που ξεκινούν τον φθινόπωρο. Τι από τώρα; Ναι, οι θέσεις είναι περιορισμένες….

~ βούτα στα βαθιά, συμμετέχοντας σε μία από τις ερχόμενες εκπαιδεύσεις Breathwork σε Χανιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Share this post