Ενσωματώνοντας την Απόλαυση

Η ευχαρίστηση είναι ζωτικής σημασίας. Μερικοί άνθρωποι έχουν ανατραφεί να ντρέπονται για τις απόλυτα φυσικές σωματικές επιθυμίες τους και άλλοι απλά έχουν κουραστεί να νιώθουν ένοχοι επειδή αγόρασαν τον αγαπημένο τους latte. Μερικές φορές θέλετε απλώς να ζητήσετε αβοκάντο στο σάντουιτς σας χωρίς να ανησυχείτε ότι το άτομο πίσω σας στην ουρά σκέφτεται: «Αυτό το αβοκάντο, είναι ο λόγος που δεν θα αποκτήσεις ποτέ το δικό σου σπίτι!»

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι απολαύσεις, μεγάλες και μικρές, δίνουν σχήμα και χρώμα στη ζωή μας, και οποιαδήποτε φιλοσοφία αρνείται την πραγματική τους αξία φαίνεται να υπόσχεται κάτι που μοιάζει με μια σταθερή ψυχική ασιτία.

Τι κι αν ξέρουμε ότι έχουμε επιλογή, ότι είμαστε ενήλικες, ότι η ενοχή δεν είναι δική μας και δεν μας εξυπηρετεί, το σώμα μας αντιδρά με βάρος και συστολή κάθε μα κάθε φορά.

Αν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την απόλαυση μόνο νοητικά, θα ήμασταν σε πολύ καλό δρόμο. Δυστυχώς δεν αρκεί. Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε και την αφήγηση του σώματος. Και σιγά σιγά να επιτρέψουμε αυτό που το σώμα φοβάται τόσο. Την απόλαυση.

Εμείς ξέρουμε έναν τρόπο: Την αναπνοή. Απαλά, φυσικά και οργανικά.

#breathworkathens #breathworktraining #pleasure

Αν επιθυμείς να μάθεις πως να χρησιμοποιείς την αναπνοή σου, για να επιτρέψεις περισσότερη απόλαυση στην ζωή σου

~ Έλα να αναπνεύσουμε παρέα σε μια ατομική συνεδρία

~ Βούτα στα βαθιά, δηλώνοντας συμμετοχή στην πιο μεταμορφωτική εκπαίδευση Breathwork σε Χανιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα https://breathwork.gr/ekpedeusi/pure-awareness-epipedo-1/

Share this post