“Θα ήθελα να είχα χωρίσει νωρίτερα”

Μένουμε με ανθρώπους που δεν μπορούν να μας αγαπήσουν, όπως εμείς έχουμε ανάγκη, για τόσους πολλούς λόγους. Μερικές φορές, μένουμε γιατί πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η συγκυρία θα αλλάξει — ότι αν αγαπάμε πιο αληθινά, αν εμείς αλλάξουμε, αν αντέξουμε, η κατάσταση θα εξελιχθεί. Η αξία της αγάπης μας θα αναγνωριστεί, θα επιλεγεί. Μερικές φορές, μένουμε γιατί νιώθουμε ότι πρέπει, από ενοχή. Νιώθουμε ότι πρέπει να είμαστε αυτοί που θα διορθώσουν, αυτοί που θα σώσουν, που δεν θα εγκαταλείψουν, που δεν θα διαλύσουν.

Μένουμε, γιατί αν φύγουμε, θα χρειαστεί να απαντήσουμε στο ερώτημα: Τι έλεγε για εμένα το ότι έμενα τόσα χρόνια; Άλλες φορές, μένουμε επειδή πιστεύουμε την σκέψη ότι δεν θα βρούμε ποτέ έναν άνθρωπο, που θα μας θυμίσει ότι η αγάπη προορίζεται για να θεραπεύσει και να ανυψώσει, και όχι για να πληγώσει και να ευτελίσει. Γιατί προτιμάμε να κοιμόμαστε δίπλα σε κάποιον με τον οποίο νιώθουμε μόνοι παρά να είμαστε κυριολεκτικά μόνοι – ακόμα κι αν δεν μας καταλαβαίνει ή δεν μας εκτιμά, γιατί ακόμα δεν έχουμε μάθει πώς να εκτιμούμε εμείς τον εαυτό μας. Μερικές φορές, μένουμε επειδή έχουμε χάσει την πίστη μας στην μαγεία της αγάπης.

Κρατάμε κοντά μας όσους δεν μπορούν να μας αγαπήσουν, όπως έχουμε ανάγκη, για τόσους πολλούς λόγους, με τόσους πολλούς τρόπους. Ας συμφιλιωθούμε με αυτό. Αυτό είναι που μπορούμε να κάνουμε σ’ αυτήν την φάση της ζωής μας. Ξέρουμε ότι φεύγοντας θα καταφέρουμε στον εαυτό μας μια πληγή που θα χάσκει μέσα μας ανοιχτή για πολύ καιρό. Αλλά και το να μείνουμε είναι μερικές φορές τόσο μεγάλη αδικία για την καρδιά μας.

Γιατί αξίζουμε να περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που μας θρέφουν νοητικά, συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά. Έτσι κάπως μαθαίνουμε να επιλέγουμε την καρδιά μας και να την υπερασπιζόμαστε. Επειδή αξίζει να εκτιμηθεί.

Η αγάπη και η εκτίμηση προς τον εαυτό είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο… και στο ενδιάμεσο ζούμε.

Αν νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να μάθεις να αγαπάς και να εκτιμάς την καρδιά σου, χρησιμοποιώντας την δύναμη της αναπνοής σου, οι εγγραφές για την ερχόμενη εκπαίδευση Breathwork έχουν ανοίξει

Δήλωσε συμμετοχή στις ανοιχτές συναντήσεις που ξεκινάνε κάθε Κυριακή από τις 22 Γενάρη και πάρε μια γεύση… ή επικοινώνησε για μια ατομική συνεδρία.

Share this post