Όλα έχουν κιόλας συμβεί!

Ώρες ολόκληρες πάλευα έτσι, ολομόναχος, κι είχε πέσει η νυχτιά κι ούτε έβλεπα ούτε άκουγα κανέναν από τους άλλους και κάθε που ένα κύμα με κουκούλωνε έλεγα πως θα’ναι το τελευταίο.

Είχα πάψει πια να προσεύχομαι…

Τότε, μέσα σε μια στιγμή, στο κέντρο αυτής της άγριας καταιγίδας, μια σκέψη πρόβαλε μέσα μου, μα όχι σαν να’τανε δική μου, όχι σαν κάτι που το’φτιαξε ο δικός μου νους μα σαν κάτι που έστεκε από πάντα εκεί και άξαφνα το είδα.

Όλα έχουνε κιόλας συμβεί! Μόνο αυτή η φράση! Όλα έχουνε κιόλας συμβεί!

Απ’ τη στιγμή που απ’την κοιλιά της μάνας μου έβγαινα, η καταιγίδα εκείνη είχε ξεσπάσει, από τότε το πλοίο βούλιαζε κι εγώ ήμουν στο κασόνι γαντζωμένος, κι αν θα πνιγόμουνα, από τότε κιόλας είχα πνιγεί, κι αν θα γλίτωνα, από τότε είχα γλιτώσει.

Όλα έχουνε κιόλας συμβεί, έλεγα ξανά και ξανά, και, πιότερα από κάθε προσευγή, η φράση αυτή άπλωνε μέσα μου μια ηρεμία αλλόκοτη.

Μπορεί να τρόμαζα ακόμα καθε που τα κύματα με σκεπάζανε και να’σφιγγα με το ίδιο πείσμα και την ίδια αγωνία το ξύλινο κασόνι, μα μέσα μου ένας άλλος εαυτός τα κοίταζε όλα αυτά σαν να’ταν όνειρο.

Και μέσα εκεί, στην πιο μεγάλη θαλασσοταραχή, ένιωσα για πρώτη μου φορά τέτοια απέραντη γαλήνη. #innerpeace Αν επιθυμείς να βιώσεις μια απέραντη γαλήνη, χρησιμοποιώντας τον πιο φυσικό και δυνατό εργαλείο,

α) έλα την Κυριακή στην τελευταία ανοιχτή συνάντηση Breathwork, και κάνε κάτι τελείως διαφορετικό.

β) αν θέλεις κάτι πιο εξατομικευμένο, κλείσε μια ατομική συνεδρία

γ) ρώτησε μας για την εκπαίδευση που ξεκινά 1η Απριλίου. Είναι σίγουρα για σένα.

#breathworktraining #breathwork #PaulJones #stathiazouganeli #breathworkgreece #breathworkathens #breathwork_greece #sundaybreathwork #rebirthingbreathwork

Διαβάζοντας: Αλμπάτης, Μ. (2022) Και οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς τους. Νήσος

 

Share this post