Blog

Ποιος είναι ο σκοπός του Breathwork;

Ο σκοπός του Breathwork είναι η έμ-πνευση. Η πνοή της ζωής μέσα μας.

Αναπνοή ίσον ζωή. Και το Breathwork μας θυμίζει ακριβώς αυτό: τον τρόπο για να ζούμε ζωντανά!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να συνειδητοποιεί και να βιώνει τις δυνατότητες της αναπνοής και να μην αλλάζει η ζωή του ριζικά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ενσωματώσει την τεχνική και να μην νιώθει μεγαλύτερη ζωντάνια. Είναι απλά αδύνατον!

Αν επιθυμείς και εσύ να μάθεις τον πιο συναρπαστικό τρόπο για να ζεις μια ζωή γεμάτη έμπνευση,

~ κλείσε μια ατομική συνεδρία Breathwork

~ έλα στην ερχόμενη ανοιχτή συνάντηση Breathwork

~ ανάκαλυψε τον πιο συναρπαστικό τρόπο διερεύνησης της ανθρώπινης φύσης, συμμετέχοντας στην εκπαίδευση Breathwork Επίπεδο Ι που γίνεται δια ζώσης στην Αθήνα.

#Breathwork #Breathwork training #Breathwork facilitator #Breathwork Greece #Breathwork Athens #Breathwork healing

Ο φόβος είναι ότι πιο βαρετό.

Ο φόβος μου ήταν πάντα βαρετός.

Κάποια στιγμή απλά κατάλαβα ότι ο φόβος μου δεν είχε καμία ποικιλία, κανένα βάθος, καμία ουσία. Δεν άλλαζε ποτέ, δεν με εξέπλητε ποτέ, δεν είχε κανένα ενδιαφέρον. Ο φόβος μου ήταν ένα τραγούδι που είχε μόνο έναν στίχο – για την ακρίβεια μια λέξη: Σταμάτα! Στο repeat.

Ακούγοντας τον φόβο, το τέλος της ιστορίας ήταν πάντα ίδιο: Καθόμουν στ’ αυγά μου.

Και, ναι, ο φόβος είναι ένα αρχέγονο ένστικτο, και είναι εγκαταστημένο στον σκληρό για την δική μας προστασία, δεν θα μπορούσαμε να εξελιχθούμε αν δεν υπήρχε κλπ.

Συμφωνώ. Απλά λέω ότι ενώ μπορεί να είναι η πιο δυνατή φωνή μέσα μας, δεν είναι πάντα η πιο ενδιαφέρουσα ή πιο έξυπνη.

Έχω παρατηρήσει ότι ο φόβος μοιράζεται την ίδια μήτρα με την δημιουργικότητα. Και όταν η φωνή του υπερισχύει, η φωνή της συρρικνώνεται. Από τη φύση τους, αυτές οι δύο δυνάμεις είναι δυσανάλογες. Όσο ο φόβος μεγαλώνει τόσο η δημιουργικότητα μικραίνει, αλλά και αντίθετες, όσο ο φόβος συρρικνώνει τόσο η δημιουργικότητα εκτείνει.

Μια ζωή που κινείται από την δημιουργικότητα είναι μια ζωή που κινείται από την περιέργεια αντί από τον φόβο. Περιέργεια για αυτό που υπάρχει μέσα μας, στον διπλανό μας, στον κόσμο. Μία ζωή δημιουργική είναι μια ζωή πλούσια, ευτυχέστερη, είναι μια ζωή που φέρνει διαρκώς στην επιφάνεια τα μικρά διαμάντια που κρύβονται παντού. Είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Θέλω να πω, εντέλει, ότι η περιέργεια δεν σκότωσε τη γάτα. Της έδωσε 9 παραπάνω ζωές, γεμάτες περιπέτειες και ανακαλύψεις.

#breathwork #breathworktraining #fearvscuriosity

Αν θέλεις να μετακινηθείς από τον φόβο στην περιέργεια,

~ έλα να αναπνεύσουμε παρέα σε μια ατομική συνεδρία

~ κλείσε τη θέση σου σε μία από τις ανοιχτές συναντήσεις που ξεκινούν τον φθινόπωρο. Τι από τώρα; Ναι, οι θέσεις είναι περιορισμένες….

~ βούτα στα βαθιά, συμμετέχοντας σε μία από τις ερχόμενες εκπαιδεύσεις Breathwork σε Χανιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Αν αυτή η εικόνα σου προκαλεί στρες, είναι η ώρα να γνωρίσεις την τεχνική του Breathwork

Τριήμερο. Οποιοδήποτε τριήμερο. Αν έρχεται και εσύ παγώνεις στην ιδέα του συνωστισμού, του περιορισμού, του πλήθους, έχεις δύο επιλογές:

α) έλα την Κυριακή στην ανοιχτή συνάντηση Breathwork, θα είμαστε λίγοι και καλοί, θα υπάρχει πολύς χώρος ανάμεσά μας και θα περάσουμε φίνα ανακαλύπτοντας τον εαυτό μας.

Κάνε κάτι διαφορετικό.

β) κλείσε μια ατομική συνεδρία και μάθε πως να διαχειρίζεσαι τις αισθήσεις και τα συναισθήματα φόβου και πανικού, με τον πιο φυσικό και ασφαλή τρόπο.

#freedom #dosomethingdifferent #panicattacks #sundaybreathwork

#αγοραφοβία #κρίσηπανικού #κλειστοφοβία #agoraphobia #claustrophobia #αναπνοή #φόβοσ #λύπη #θυμός #emotionalregulation #emotionalhealth #emotionalhealing #breathworktraining #breathe #breathworkfacilitator #breathworktraining #breathworkcoach #breathworkpauljones #PaulJones #stathiazouganeli #breathworkgreece #breathworkathens #breathwork_greece #sundaybreathwork #Rebirth #rebirthingbreathwork #rebirthing #breathworker #breathworkmeditation #breathwork

Η πιο απλή πρακτική επίγνωσης της αναπνοής.

Τα πάντα ξεκινούν με την επίγνωση. Η επίγνωση έχει χώρο, έχει άνοιγμα και σε αντίθεση με την εστίαση, περιλαμβάνει την μεγάλη εικόνα των αισθήσεων και των συναισθημάτων.

Όσ@ όμως έχουν αποπειραθεί να ακολουθήσουμε την κλασσική οδηγία “να παρατηρήσουμε την αναπνοή μας”, συναντούμε το εξής παράδοξο: Τη στιγμή που αρχίζουμε να παρατηρούμε κάτι, αυτό αυτόματα αλλάζει. Την στιγμή που καλούμαστε να παρατηρήσουμε την αναπνοή μας, αυτή σαν χέλι ξεγλυστρά από την πρότερη της κατάσταση και μεταμορφώνεται, και εμείς βρισκόμαστε εν τέλει να παρατηρούμε την αλλαγή!

Αυτό για κάποι@ς είναι μεγάλη πρόκληση. Ιδίως εάν έχουμε συνηθίσει να ελέγχουμε.

Όσο περισσότερο παίζουμε με την αναπνοή μας και συμφιλιωνόμαστε με αυτήν, αυτό το παράδοξο στην πρακτική της επίγνωσης παύει να μας αποπροσανατολίζει.

Ας παίξουμε λοιπόν:

  1. Όπου και αν βρισκόμαστε, παίρνουμε μια αναπνοή από την μύτη.
  2. Νιώθουμε τον αέρα να μπαίνει και να βγαίνει από τα ρουθούνια μας.
  3. Τι αίσθηση μας αφήνει στην περιοχή της μύτης;
  4. Παίρνουμε μερικές ανανοές ακόμα, παρατηρώντας μόνο αυτό. Τις αισθήσεις που μας αφήνει η αναπνοή καθώς εισέρχεται και εξέρχεται από τα ρουθούνια μας.
  5. Πως νιώθουμε με αυτήν την διαδικασία; Προσπαθήστε να περιγράψετε και όχι να κρίνετε. Να βιώσετε και όχι να σκεφτείτε.

Ευχαριστούμε για την Υποστήριξη και τη Αγάπη

Δεν υπάρχει καμία σκέψη τόσο ασήμαντη ή φευγαλέα και καμία πράξη τόσο μικρή ή απερίσκεπτη που να μην εκπέμπει την δόνησή της στον κόσμο, που να μην αντηχεί και να μην μας επιστρέφει ακριβώς ίδια αλλά με πολλαπλάσια έκταση.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια, για την υποστήριξη και την αγάπη σας.

Είθε να έχουμε όλοι περισσότερη επίγνωση της δύναμης που έχουν οι σκέψεις και οι πράξεις μας.

Καλή χρονιά με απολαυστικές αναπνοές.

There is no thought so small, no matter how fleeting, and no action so unimportant that doesn’t send its vibration into the world, where it echoes back to us and returns as more of the same.

May we all be more consious of our creative thought and its power.

Happy New Breaths with Awareness Thank you for your trust, support and love.

#HappyNewYear #thankyou #pureawareness #gratitude #justbreathe